Boek je F1 tickets bij P1travel.nl

F1 testdagen in Barcelona

Op 19 februari 2020 waren de testdagen in Barcelona. Deze testdagen waren verdeeld over twee weken. Op 19 februari werden de eerste testdagen gereden en de laatste testdag was op 21 februari. Daarna volgden nog drie testdagen. Deze waren tussen 23 – 26 februari 2020. Traditioneel waren deze testdagen altijd in Barcelona, maar daar komt mogelijk verandering in.

Circuit de Catalunya verkeert namelijk in zwaar financieel weer. Een alternatief is waarschijnlijk het Midden-Oosten. Op dit moment vinden de tests voor de Formule 2 en Formule 3 al plaats in Bahrein. Ook Abu Dhabi zou een mogelijke kandidaat kunnen zijn. Deze circuits zouden om meerdere redenen geschikt zijn. De temperaturen liggen hier hoger en dat geeft een betere indicatie voor races in Australië, Bahrein of Vietnam. De reden waarom men nu voor Barcelona kiest is een praktische. Deze stad ligt voor de meeste teams centraal. Voor kleinere teams is een verplaatsing naar het Midden-Oosten kostbaar. De grotere teams zouden hier minder problemen mee hebben.

Boek je F1 tickets bij P1travel.nl

F1 Reizen

Reisorganisatie

Prijs

Website

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Op aanvraag

F1 Tickets

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Vliegtickets

Bekijk beschikbaarheid

Wat zijn de testdagen?

Tijdens de testdagen kunnen de Formule 1 coureurs zich voorbereiden op een zeer intensief seizoen. Feitelijk zijn deze dagen bedoeld om alvast een voorproefje te geven. Iedereen is benieuwd naar de nieuwe auto’s en met name de prestaties. Er wordt altijd al een beetje gespeculeerd wie dit seizoen de beste kans zal maken om te winnen. Deze ‘voorspellingen’ pakken niet altijd even goed uit. Vaak is de werkelijke uitslag compleet anders dan de prognose je wilde doen geloven. Voor liefhebbers een ultieme start van het seizoen.

Waar worden de testdagen gehouden?

Op het Circuit de Catalunya, zoals het officieel heet, kun je dus gaan genieten van het begin van het F1 seizoen. De gloednieuwe wagens trekken aan je voorbij in het idyllische Spanje! Ideale ingrediënten voor een korte vakantie. Vreemd genoeg associëren we Spanje altijd met de zon, maar in het verleden heeft het ook winterweer gekend tijdens de testdagen en er is dan ook serieus overwogen om naar een andere locatie te vertrekken. Naar veel wikken en wegen is toch de oude locatie overeind gebleven. Nu het circuit met financiële problemen kampt komt een vertrek naar een andere testlocatie mogelijk toch weer aan de orde.

Grand Prix Barcelona

Waarom zijn er testdagen?

Testdagen zijn natuurlijk vooral in het leven geroepen om de wagens op hun kwaliteit te testen. De techniek en banden laten zien wat ze kunnen en er kan nog het één en ander worden aangepast naar aanleiding van de testen. Natuurlijk is het ook alvast de bedoeling om het publiek alvast wat op te warmen. Zij zijn immers bloednieuwsgierig naar de nieuwe bolides en genieten van de testrondes. Het is spannend en boeiend om te bedenken wie wellicht een podiumplaats kan bemachtigen tijdens de werkelijk race.

Het is een fantastische promotie voor de bedrijven achter de wagens. De sponsors zorgen er dan ook voor dat ze goed gezien worden. Er wordt immers veel geld in deze sport gestoken door tientallen sponsoren.

De fabrikanten kunnen tijdens de testrondes wellicht al wat mankementen opsporen of zelfs verbeteringen naar aanleiding van de tests bedenken. Een team van technici zal zich buigen over verbeteringen aan de auto die het dit jaar moet gaan waarmaken. Maar het is ook belangrijk constant te blijven innoveren, zodat je in de nabije toekomst de beste wordt of blijft. Men gaat daarom direct van start met het ontwerpen van een auto voor het volgende seizoen.

Hotels in Barcelona

Het werd al even genoemd. Spanje is bij uitstek een fijne vakantie bestemming. Wat is er nu leuker dan het combineren van je hobby (of werk) met een bezoek aan Barcelona?

Natuurlijk zijn er vele opties in Barcelona of de directe omgeving waar je kunt verblijven. Via diverse sites worden opties voor een F1-reis aangeboden. Je kunt ook zelf kijken naar een hotel in de omgeving. Er zijn veel mogelijkheden. Barcelona is een grote stad en voorziet in diverse prachtige overnachtingslocaties.

Let bij het boeken vooral goed op de voorwaarden. Soms is er wel een ontbijt inbegrepen, maar geen mogelijkheid tot een transfer naar en van het vliegveld. Een paar voorbeelden van hotels in Barcelona met een goed recensie zijn onder andere Hotel 1898, H10 Madison, Hotel Barcelona 1882 en hotel The Serras. Natuurlijk zijn de aangeboden reizen vaak inclusief vliegticket, entree, half pension en transfers van en naar het vliegveld, inclusief tickets voor het circuit. Het loont daarom om diverse aanbiedingen met elkaar te vergelijken en zelf te kijken naar een losse samenstelling.

Een persoonlijke voorkeur speelt hierbij natuurlijk ook een grote rol en uiteraard het aantal dagen dat je in Spanje wilt verblijven. Misschien is het leuk er een paar dagen aan vast te plakken. Welke keuze je ook gaat maken, we wensen je alvast veel plezier tijdens je verblijf!