Boek je F1 tickets bij P1travel.nl

De GP Canada bezoeken? Deze Grand Prix staat al sinds 1967 op de F1-kalender en is daarmee een echte klassieker. Gezien een reis naar Canada niet heel goedkoop is wordt deze GP vaak gecombineerd met een stedentrip of vakantie naar het land. Daarnaast wonen er ook veel Nederlandssprekende F1-fans in Canada die de Formule 1 bezoeken.

F1 tickets voor GP Canada

Zoals gezegd is een reis naar Montreal niet goedkoop. Een F1 reis naar de GP van Canada zal je dan ook moeten aanvragen bij een reisorganisatie of zelf regelen. Woon je in Noord-Amerika, dan kan je eenvoudig online een F1 ticket boeken en de reis zelf samenstellen. In het onderstaande overzicht zie je alle Nederlandse reisorganisaties en officiële resellers van Formule 1 tickets.

Boek je F1 tickets bij P1travel.nl

F1 Reizen

Reisorganisatie

Prijs

Website

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Op aanvraag

F1 Tickets

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Vliegtickets

Bekijk beschikbaarheid

Formule 1 GP van Canada

De GP van Canada wordt gehouden in Montréal op het Circuit Gilles Villeneuve, vernoemd naar de Canadees F1-coureur die helaas te jong is overleden. Hij stond bekend om zijn alles-of-niets-rijstijl.

In het verleden hebben meerdere banen gediend als het circuit van Canada, zoals Mosport en Mont-Tremblant, maar niets haalt het bij het Circuit Gilles Villeneuve. Deze baan staat dan ook steevast op de kalender van de Formule 1.

Circuit Gilles Villeneuve

Buiten de Koningsklasse wordt er vrij weinig gereden op dit circuit. Hierdoor is het voor de coureurs veel glibberen en glijden. De auto’s hebben bar weinig grip waardoor de remmen het op zondag zwaar te verduren hebben. Bovendien kent het circuit enkele leuke bochten, krappe bochten en snelle doordraaiers. Mede door deze interessante combinatie en het lage griplevel is de GP van Canada een waar spektakel.

Hoe laat begint de GP Canada?

De eerste vrije training vindt plaats op vrijdag 11 juni 2021. Deze zal plaatsvinden om 17:30 uur Nederlandse tijd. Om 21:00 uur vindt de tweede vrije training plaats. Zaterdag start de derde en daarmee laatste vrije training om 17:00 uur gevolgd door de kwalificatie om 20:00 uur. De race zelf start zondagavond 13 juni om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk hier alle Nederlandse starttijden in de Formule 1.

GP Canada
Sebastian Vettel verloor de GP Canada in 2019 door een tijdstraf van 5 seconde.