Boek je F1 tickets bij P1travel.nl

GP Emilia-Romagna

De GP van Emilia-Romagna wordt verreden op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, dat nabij de stad Imola ligt. Naar deze race wordt ook verwezen als men het heeft over de GP van Imola , zoals de stad heet waar het circuit ligt.

Deze race kent een rijke geschiedenis waarbij vooral de zwarte pagina’s bij F1-fans in het geheugen gegrift staan. In 1994 overleden namelijk Roland Ratzenberger en Ayrton Senna na een ongeval op dit circuit.

De Grand Prix is circa 15 jaar niet verreden maar is sinds het seizoen van 2020 weer terug op de F1-kalender. Deze terugkeer heeft de race te danken aan het coronavirus waardoor de originele kalender herzien moest worden en veel races verplaatst of vervangen moesten worden.

De FIA was zo te spreken over de huidige staat van het Autodromo Enzo e Dino Ferrari dat het dit jaar wederom is terug te vinden op de kalender. Net als vorig seizoen worden er daarom twee races verreden in Italië. Later dit seizoen wordt er namelijk nog gereden op het circuit in Monza.

Boek je F1 tickets bij P1travel.nl

F1 Reizen

Reisorganisatie

Prijs

Website

Niet beschikbaar

Op aanvraag

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar

F1 Tickets

€ 425,-

€ 115,-

3 dagen v.a. € 84,50

Uitverkocht

Vliegtickets

Bekijk beschikbaarheid

Tickets voor GP Emilia-Romagna

Zoals altijd is het mogelijk om voor deze Grand Prix F1 tickets te bestellen. Je hebt hierbij keuze uit verzorgde F1 reizen, complete arrangementen en losse tickets. Bekijk de onderstaande prijstabel voor alle resellers en reisorganisaties die tickets en reizen aanbieden.

Autodromo Enzo e Dino Ferrari bij Imola

Het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari ligt zoals gezegd aan de rand van de stad Imola, in de Noord-Italiaanse regio Emilia Romagna, in de provincie Bologna.

Het circuit is 4.909 kilometer lang en wordt verreden over 63 rondes. Van coureurs wordt het uiterste gevraagd op dit circuit. Een aantal mooie lange stukken worden afgelost door scherpe bochten. Wil je de beste plekken voor deze Grand Prix? Kies dan bij de kaartverkoop voor een plekje op de tribune nabij Acque Minerali. Deze staat bij een scherpe rechte bocht waarna de coureurs de heuvel oprijden richting de chicane.

Hoe laat start de GP van Emilia-Romagna?

De GP Emilia-Romagna vindt plaats in het weekend van 16-18 april 2021. Op vrijdag vinden de eerste en twee vrije training plaats om 11:30 – 12:30 en 15:00 – 16:00 uur. Zaterdagmiddag van 12:00 – 13:00 uur is de derde en laatste vrije training gevolgd door de kwalificatie die om 15:00 uur begint. De race zelf start om 15:00 uur en is naar verwachting rond 17:00 uur afgelopen.