De Grand Prix van Abu Dhabi 2020 is de klassieke afsluiter van de Formule 1-kalender. Op het Yas Marina circuit mogen de coureurs in december nog eenmaal hun kunsten vertonen. Een bijzonder circuit op, een speciaal daarvoor aangelegd eiland, Yas Island. Alles over F1 tickets, sportreizen en de GP van Abu Dhabi vind je op deze pagina.

Formule 1 GP van Abu Dhabi

De F1 van Abu Dhabi is een vrij nieuw circuit waar sinds 2009 om de grote prijs wordt gereden. Koninkrijk Bahrein en Emiraat Qatar hadden al een mooi circuit aangelegd, dan kan je als Abu Dhabi natuurlijk niet achterblijven. In rap tempo werd het circuit van Yas Marina aangelegd en kon er ook in het Emiraat geracet worden.

Het is uiteindelijk een bijzonder circuit geworden, niet alleen vanwege de locatie, maar juist door de vormgeving. Het circuit bevat namelijk diverse elementen uit andere GP’s. Zo rijden de coureurs na de pitstraat onder de eerste bocht door, wordt er onder een hotel doorgereden én zien we veel elementen uit het stratencircuit van Monaco.

Formule 1 tickets, arrangementen en F1 reizen

TUI F1 Arrangement

vanaf € 1229,-

Stip reizen formule 1 reis

vanaf € 1349,-

Viagogo f1 tickets

Uitverkocht!

Stubhub F1 ticktets

Uitverkocht!

Book F1 tickets bestellen

vanaf € 375,-

Wij houden je op de hoogte

Blijf op de hoogte van F1 tickets, prijsdalingen, arrangementen en andere leuke aanbiedingen. Vul hieronder je e-mailadres in en klik op ‘aanmelden’.

Yas Marina Circuit

Je zou het bijna niet verwachten, maar ook buiten Europa wordt de oranje-invasie steeds groter. De populariteit van de Nederlandse Formule 1-coureur zorgt voor grote belangstelling in F1 reizen ver buiten Europa. Zelfs tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi is er een geheel eigen oranje tribune ingericht. De komende jaren verwachten reisorganisaties dat het aantal oranje supporters alleen maar zal toenemen.

In 2018 bestond de Marina Grand Stand al voor ruim 30% uit Nederlandse supporters. Bovendien is de hiervoor genoemde tribune een van de populairste plekken om te zitten. Vanaf deze tribune heb je namelijk zicht op een groot deel van het circuit. De organisatie achter het circuit heeft reeds enkele duizenden plaatsen toegezegd aan Nederlandse toeschouwers. Kortom: Een volledig gevulde oranjetribune in Abu Dhabi zorgt dit jaar voor een primeur.

De beste tribunes van het circuit

Wie helemaal naar Abu Dhabi afreist wilt natuurlijk de beste plaatsen die er verkrijgbaar zijn. In dat geval is het goed om te weten dat wij hieronder de mooiste tribunes even op een rij hebben gezet. Goed om te weten is dat alle tribunes overdekt zijn en je dus geen last hebt van de zon. Zo kan je je volledig richten op de race.

Een interessante plek om te zitten is de Main Grand Stand. Dit zijn de plekken vlak voor de start/finish waarbij je ook genoeg kan zien vóór de race. Zo doen de Formule 1 teams voorafgaand aan de race vaak hun installatie rondje. Wordt er last-minute nog wat bijgesteld en kan je tal van bekende personen spotten. Bovendien heb je hier na de race ook zicht op het podium, waar wellicht Verstappen de hoogste trede bezet.

Zoals gezegd is ook de Marina Grand Stand erg leuk om te zitten. Hier bevindt zich het grootste gedeelte van de oranje supporters. Het betreft een prachtige tribune waar je een goed zicht hebt over het circuit. De plekken zijn gebouwd bovenop de pitstraat van de ondersteunende raceklassen.

Wil je last-minute nog even de Formule 1 van Abu Dhabi meepakken, dan is de kans groot dat de tickets al uitverkocht zijn. Met geluk kan je nog kaarten bemachtigen voor de Abu Dhabi Hill van het Marina Bay Circuit. Dit is een groot grasveld in het midden van het circuit waar je goed uitzicht hebt op bocht 2 tot en met 6. De staanplaatsen zijn, in tegenstelling tot tribunes, relatief goedkoop. Zo zijn deze F1 tickets al verkrijgbaar vanaf € 250,- p.p.

Activiteiten en bezienswaardigheden Abu Dhabi

Een bezoekje aan de grote emiraat Abu Dhabi kan natuurlijk niet zonder wat trekpleisters te bezoeken. Hoewel je je ogen al uitkijkt bij het zien van de grote wolkenkrabbers in de woesten is er genoeg te doen. Denk aan de Burj Khalifa, de hoogste wolkenkrabber ter wereld, welke je kan ‘beklimmen’ voor een prachtig uitzicht. Andere mogelijkheden zijn: Het boeken van een woestijnsafari, een sportauto huren of een overnachting een het wereldberoemde Burj Al Arab Hotel! Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

Terug naar de F1-kalender.