Boek je F1 tickets bij P1travel.nl

De GP van Bahrein wordt verreden op het Bahrain International Circuit. Deze Grand Prix staat sinds 2004 op de Formule 1-kalender en is daarmee een van de eerste races die buiten Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika plaatsvond. Deze race is vrijwel ieder seizoen op de kalender te vinden en niet zonder reden. Het circuit kent namelijk mooie lange stukken die word afgelost met een paar mooie slingers.

Eilandenstaat Bahrein

De Grand Prix van Bahrein staat ieder seizoen garant voor spektakel. De start van de race is ’s avonds, waardoor de GP Bahrein ook in het donker plaatsvindt. De vele lampen zorgen ervoor dat het woestijnachtige gebied goed verlicht wordt voor de coureurs. Verstappen weet de laatste jaren een mooie eindklassering neer te zetten in Bahrein met een tweede plaats in het seizoen van 2020 als hoogtepunt.

F1 tickets en reizen voor de GP van Bahrein

Voor deze race zijn zowel tickets, arrangementen als complete F1 reizen verkrijgbaar. Tickets voor het raceweekend zijn niet heel duur, waardoor je het meeste kwijt zal zijn aan vliegtickets. Wil je deze race graag live bijwonen, dan kan je kiezen voor een compleet verzorgde reis naar deze GP, of je stelt zelf je reis samen.

Boek je F1 tickets bij P1travel.nl

F1 Reizen

Reisorganisatie

Prijs

Website

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Op aanvraag

F1 Tickets

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Bekijk prijs

Vliegtickets

Bekijk beschikbaarheid

Activiteiten in de omgeving

Naast het bezoeken van de GP van Bahrein is er nog veel meer te doen in de omgeving. Zo bestaat de eilandstaat uit maar liefst 33 eilanden in de Perszische Golf, die onderling verbonden zijn middels diverse bruggen. De het huidigie klimaat is Bahrein grotendeels woestijnachtig. De temperaturen zijn dan ook het gehele jaar door vrij hoog, maar wel aangenaam. Tijdens een bezoek aan de Grand Prix van Bahrein kan je genieten van het waterpark The Lost Paradise of Dilmun, afkoelen aan de prachtige kustlijnen of shoppen in de hoofdstad Manama.

Bahrein en het coronavirus

Het coronavirus houdt de gehele wereld bezig. We zijn inmiddels een jaar verder en nog steeds worden we er dagelijks mee geconfronteerd. Ook de FIA en organisatoren van de Formule 1 zitten met hun handen in het haar. Daarom wordt er per race gekeken wat er mogelijk is en hoeveel bezoekers toegelaten kunnen worden.

Voor de GP van Bahrein geldt dat er gevaccineerde F1-fans worden toegelaten op het terrein. Ook als je reeds corona hebt gehad en volledig bent hersteld mag je met een ticket het terrein op om live aanwezig te zijn bij deze Grand Prix. Het reisadvies vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken is nog altijd oranje voor Bahrein.

Hoe laat begint GP Bahrein

De GP Bahrein 2021 begint op vrijdag 26 maart met de eerste vrije training om 12:30 uur, gevolgd door de tweede vrije training om 16:00 uur.

Op zaterdag 27 maart is de derde vrije training en kwalificatie. De training start om 13:00 uur en de kwalificatie om 16:00 uur Nederlandse tijd.

De punten worden zondag 28 maart 2021 verdeeld. De race start aan het eind van de middag om 17:00 uur (Nederlandse tijd).

De race is live te volgen via Ziggo Sport.

Bahrein in de nacht