Boek je F1 tickets bij P1travel.nl

De kogel is door de kerk! Met ingang vanaf 2020 is de Grand Prix van Zandvoort weer terug op de F1-kalender. Mede dankzij de goede prestaties van Max Verstappen heeft de FIA doen besluiten om Zandvoort de GP te gunnen. De laatste officiële Formule 1 race heeft ruim 30 jaar geleden plaatsgevonden, maar daar komt dus vanaf mei 2020 verandering in.

Wanneer is de Grand Prix van Zandvoort?

The Heineken Dutch Grand Prix, zoals de FIA deze noemt, zal worden verreden in het eerste weekend van mei 2020. In Nederland hebben we in deze periode gelukkig prima weer en zal het een heel weekend genieten zijn in Zandvoort. Het circuit zal wel nog een paar kleine aanpassingen krijgen voordat er daadwerkelijk Formule 1-bolides overheen kunnen rijden.

Inschrijven voor F1 tickets Zandvoort

Wie de nieuwsberichten rondom de toekenning hebben gevolgd weten het al: De tickets voor dit spektakel vliegen als warme broodjes over de toonbank. De meeste hotels en appartementen zijn in de eerste week van mei al volgeboekt en voor omliggende steden geldt hetzelfde.

Wil je absoluut zeker zijn van kaartjes voor de GP van Zandvoort? Schrijf je kan in voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje waar en wanneer de tickets in de verkoop gaan.

Boek je F1 tickets bij P1travel.nl

F1 Reizen

Reisorganisatie

Prijs

Website

Niet beschikbaar

Uitverkocht

Niet beschikbaar

Vanaf € 889,- (3d)

Vanaf € 1929,- (4d)

F1 Tickets

Uitverkocht

Uitverkocht

Vliegtickets

Bekijk beschikbaarheid

.

Alles over het circuit

Circuit Zandvoort

Plattegrond van het circuit.

Openbaar vervoer naar Zandvoort

Wie het circuit van Zandvoort wilt bereiken met het openbaar vervoer kan daar wat problemen mee ondervinden. Hoewel de stad een eigen treinstation heeft is de capaciteit die de NS kan dragen hier wat beperkt. De NS werkt hier dan ook hard aan om vanaf volgend jaar mei duizenden fanatieke Verstappen-supporters te kunnen vervoeren.

Bereikbaarheid van het circuit

Vanaf het treinstation is het vervolgens een stukje lopen naar het circuit. Een andere weg die naar Zandvoort leidt is de N200 vanaf Haarlem. Je rijdt in dat geval via Bloemendaal aan Zee, langs de kust, zo naar het circuit van Zandvoort.

Wij raden het echter niet aan om tussen 1 en 3 mei per auto te komen. Aangezien er slechts enkele N-wegen naar het kustplaatsje gaan wordt hier grote drukte verwacht. Daarnaast is Zandvoort niet berekend op grote aantallen auto’s, laat staan parkeerplaatsen.

Een geschikt alternatief is de trein naar Zandvoort. De NS en Pro Rail hebben al aangegeven circa 12 treinen per uur te laten rijden. Dit betekent dat er iedere vijf minuten een trein naar het kustplaatsje rijdt. Hierdoor is de Grand Prix uitermate goed te bereiken vanaf bijvoorbeeld Amsterdam. Het is daarom zeker het overwegen waard om ergens in een buitenwijk in Amsterdam te parkeren en vervolgens met een trein naar de race te gaan.

Overnachten in Zandvoort tijdens de GP

Zoals je wellicht wel hebt gehoord of gelezen zijn de prijzen van hotels, bed & breakfasts en appartementen flink omhoog gegaan. Niet heel gek natuurlijk, aangezien er tienduizenden bezoekers worden verwacht waarvan een groot deel zal willen overnachten. Naast de traditionele Formule 1 campings zijn er echter ook bezoekers die liever wat meer comfort en privacy willen. Voor die mensen zijn er nog diverse hotels, appartementen en B&B’s verkrijgbaar maar dus wel tegen een hogere prijs.

Veelgestelde vragen

De minimum leeftijd voor de F1

Om de Formule 1 zelfstandig te bezoeken dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Om tickets te kunnen bestellen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Is de race ook te volgen op schermen?

Om zo veel mogelijk van de race te kunnen zien worden er bij de tribunes ook schermen geplaatst. De organisatie van de race doet zijn best om alle tribuneplekken te voorzien van schermen, maar kan dit niet garanderen.

Wanneer vindt de F1 zandvoort plaats?

De geplande datum voor de Grand Prix van Zandvoort is nog niet bekend. Wel weten we dat de race in mei 2020 zal worden verreden. Het ligt voor de hand dat de GP op 3 of 10 mei zal plaatsvinden. De exacte datum zal naar verwachting pas in augustus 2019 bekend worden gemaakt. Want dan presenteert de FIA de nieuwe F1 kalender.

Hoe kan ik tickets bemachtigen?

De Kaartverkoop van de GP van Zandvoort is inmiddels achter de rug. Helaas is de Grand Prix vorig seizoen afgelast. Alle tickets blijven echter geldig en tickethouders hebben inmiddels bericht ontvangen van de organisatie. Er zijn nog mondjesmaat tickets en arrangementen beschikbaar. Kijk hiervoor in de prijstabel bovenaan deze pagina. Voor meer informatie over de race en tickets verwijzen wij je door naar: de officiële website van de Heineken Dutch Grand Prix.

Welke tribunes en categorieën zijn er?

De tribunes van Zandvoort zijn opgedeeld in verschillende categorieën. De ticketprijzen zijn afhankelijk van de tribune en daarmee de categorie.

  • Main Straight;
  • Goud;
  • Zilver 1;
  • Zilver 2;
  • Brons 1;
  • Brons 2;
  • Duin.

Wat kost een kaartje van de GP van Zandvoort?

De ticketprijzen voor de Grand Prix van Zandvoort in 2020 zijn afhankelijk van de tribune en categorie. De prijs voor een volwassene begint op 140 euro en kan oplopen tot 448 euro.

Daarnaast is het ook mogelijk om een driejarig-passe-partout te bestellen. Een dergelijke meerjarig ticket voor in de duinen gaat voor 555 euro.

Tribunes en categorieen F1 ZandvoortF1 Zandvoort 2020 ticketprijzen