De kogel is door de kerk! Met ingang vanaf 2020 is de Grand Prix van Zandvoort weer terug op de F1-kalender. Mede dankzij de goede prestaties van Max Verstappen heeft de FIA doen besluiten om Zandvoort de GP te gunnen. De laatste officiële Formule 1 race heeft ruim 30 jaar geleden plaatsgevonden, maar daar komt dus vanaf mei 2020 verandering in.

Wanneer is de Grand Prix van Zandvoort?

De Dutch GP, zoals de FIA deze noemt, zal ergens in mei worden verreden. In Nederland hebben we in die periode gelukkig prima weer en zal het een heel weekend genieten zijn in Zandvoort. Het circuit zal wel nog een paar kleine aanpassingen krijgen voordat er daadwerkelijk Formule 1-autos overheen kunnen.

Inschrijven voor F1 tickets Zandvoort

Wie de nieuwsberichten rondom de toekenning hebben gevolgd weten het al: De tickets voor dit spektakel vliegen als warme broodjes over de toonbank. De meeste hotels en appartementen zijn in de eerste twee weken van mei al volgeboekt en voor omliggende steden geldt hetzelfde.

Wil je absoluut zeker zijn van kaartjes voor de GP van Zandvoort? Schrijf je kan in voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje waar en wanneer de tickets in de verkoop gaan.

Formule 1 tickets, arrangementen en F1 reizen

Kras Formule 1

Vanaf

€299
TUI F1 Arrangement

Vanaf

€249
Stip reizen formule 1 reis

Vanaf

€299
Peter Langhout f1 reis

Vanaf

€169
TUI F1 Arrangement

vanaf € 249,-

Stip reizen formule 1 reis

vanaf € 299,-

Peter Langhout f1 reis

vanaf € 169,-

Wij houden je op de hoogte

Blijf op de hoogte van F1 tickets, prijsdalingen, arrangementen en andere leuke aanbiedingen. Vul hieronder je e-mailadres in en klik op ‘aanmelden’.

Alles over het circuit

Circuit Zandvoort

Plattegrond van het circuit.

Openbaar vervoer naar Zandvoort

Wie het circuit van Zandvoort wilt bereiken met het openbaar vervoer kan daar wat problemen mee ondervinden. Hoewel de stad een eigen treinstation heeft is de capaciteit die de NS kan dragen hier wat beperkt. De NS werkt hier dan ook hard aan om vanaf volgend jaar mei duizenden fanatieke Verstappen-supporters te kunnen vervoeren.

Bereikbaarheid van het circuit

Vanaf het treinstation is het vervolgens een klein stukje lopen naar het circuit. Een andere weg die naar Zandvoort leidt is de N200 vanaf Haarlem. Je rijdt in dat geval via Bloemendaal aan Zee, langs de kust, zo naar het circuit van Zandvoort.

De verwachting is dat het weekend van de Grand Prix het drukst zal zijn op alle toegangswegen naar de kustplaats. Wie geen hinder wilt ondervinden kan het best op de donderdag al heen reizen en in de buurt of op de oranje camping een overnachting boeken. Is dat niet mogelijk? Reis dan zo vroeg mogelijk met het openbaar vervoer of auto.

Veelgestelde vragen

De minimum leeftijd voor de F1

Om de Formule 1 zelfstandig te bezoeken dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Om tickets te kunnen bestellen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Is de race ook te volgen op schermen?

Om zo veel mogelijk van de race te kunnen zien worden er bij de tribunes ook schermen geplaatst. De organisatie van de race doet zijn best om alle tribuneplekken te voorzien van schermen, maar kan dit niet garanderen.

Wanneer vindt de F1 zandvoort plaats?

De geplande datum voor de Grand Prix van Zandvoort is nog niet bekend. Wel weten we dat de race in mei 2020 zal worden verreden. Het ligt voor de hand dat de GP op 3 of 10 mei zal plaatsvinden. De exacte datum zal naar verwachting pas in augustus 2019 bekend worden gemaakt. Want dan presenteert de FIA de nieuwe F1 kalender.

Hoe kan ik tickets bemachtigen?

Tijdens de kaartverkoop voor de GP van Zandvoort 2020 wordt er gewerkt middels een aanvraagproces. Dit betekent dat je je moet registreren om F1 tickets te kunnen bestellen. Bekijk voor meer informatie de officiële website van de Heineken Dutch Grand Prix.

Welke tribunes en categorieën zijn er?

De tribunes van Zandvoort zijn opgedeeld in verschillende categorieën. De ticketprijzen zijn afhankelijk van de tribune en daarmee de categorie.

  • Main Straight;
  • Goud;
  • Zilver 1;
  • Zilver 2;
  • Brons 1;
  • Brons 2;
  • Duin.

Wat kost een kaartje van de GP van Zandvoort?

De ticketprijzen voor de Grand Prix van Zandvoort in 2020 zijn afhankelijk van de tribune en categorie. De prijs voor een volwassene begint op 140 euro en kan oplopen tot 448 euro.

Daarnaast is het ook mogelijk om een driejarig-passe-partout te bestellen. Een dergelijke meerjarig ticket voor in de duinen gaat voor 555 euro.

Tribunes en categorieen F1 ZandvoortF1 Zandvoort 2020 ticketprijzen