Het Formule 1 seizoen wordt hervat!

Ben jij er klaar voor?

Goed nieuws! De Formule 1 wordt hervat, maar helaas wel zonder publiek. Wil jij niets missen van de Formule 1 en de Prestaties van Max Verstappen op de voet volgen? Neem dan een abonnement op Ziggo Sport GO. Voor slechts € 9,99 per maand kijk je dan alle Formule 1 races LIVE !

Max Verstappen is de enige Nederlander in de Formule 1 en behoort tot de beste F1-coureurs ter wereld. Het is vanzelfsprekend dat daar ook een flink salaris bij hoort. Naast de coureurs van Mercedes en Ferrari verdient ook Verstappen tientallen miljoenen per jaar.


Salaris max verstappen

Max Verstappen salaris 2020

Sinds mei 2016 staat Max Verstappen onder contract bij Red Bull Racing. Daarvoor reed hij voor Toro Rosso waarvoor hij als 17-jarige zijn debuut maakte in de Formule 1. Hiermee is hij de jongste debutant in de Koningsklasse aller tijden. Tijdens het F1-seizoen van 2016 werd hij voor de 5e race, de Grand Prix van Spanje, gepromoveerd naar Red bull Racing. Een race die hij direct wist te winnen bij zijn nieuwe team.

Max Verstappen wordt door veel mensen gezien als het grootste talent van de Formule 1. Of hij net zo succesvol wordt als Schumacher en Hamilton is nog even afwachten. Inmiddels is hij uitgegroeid tot de eerste rijder bij Red Bull en daar wordt hij dan ook naar betaald. In januari 2020 tekende verstappen een nieuw, lucratief contract bij zijn werkgever dat hem tot eind 2023 aan het team van Christian Horner verbindt.

Ondanks zijn jonge leeftijd en relatief korte carriere verdient de Limburger jaarlijks circa 15 miljoen euro, exclusief bonussen.

Bonussen in de Formule 1

Naast zijn vaste salaris krijgt de Nederlander ook nog eens een bonus voor zijn prestaties op de baan. Per wedstrijdpunt ontvangt hij volgens Quote namelijk nog eens € 44.000. Dit geldt dus ook voor de snelste raceronde. Iedere overwinning levert naar verluidt nog eens € 178.000. Alleen aan zijn zeges (8 stuks) zou de jonge limburger in dat geval al 1.4 miljoen euro moeten hebben verdiend.

Met 249 WK-punten in 2018 en 278 WK-punten in 2019 verdiende hij alleen aan punten al ruim 12 miljoen euro.

Sponsorcontracten

Dat Verstappen goed verdient moge duidelijk zijn. Maar naast zijn verdiensten bij Red Bull heeft de F1-coureur ook een aantal sponsorcontracten en samenwerkingen De volgende merken leveren, volgens zakenblad Forbes, nog eens 5 miljoen euro op:

  • Jumbo
  • Ziggo
  • Red Bull
  • Exact
  • G-Star Raw
  • CarNext.com

Vermogen van Max Verstappen

Op basis van zijn salaris bij Red Bull Racing, de sponsorcontracten en zijn sportieve prestaties is het geschatte vermogen van Verstappen circa € 70 miljoen. Dit werd een jaar geleden nog op € 40 miljoen geschat. Desondanks vindt enige Nederlandse F1-coureur zichzelf terug op de derde plaats van Nederlands meest vermogende sporters.

Daarmee ligt hij echter nog ruim achter het salaris van Lewis Hamilton.